Za 20 - 30 kosov potrebujemo:
- 225 g mehkega masla
- 140 g belega sladkorja
- 1 rumenjak, žvrkljan
- 280 g moke
- 2 jedilni žlici pasionkinega soka ali pasirane pasionke (ni nujno)
- sol
- 50 g kokosove moke
Glazura:
- 175 g sladkorja v prahu(jaz sem rabila manj)
- 1,5 žlice pasionkinega soka, lahko tudi pomarančni ali limonin (sveže izstisnjen)
- dekoracija po želji
1. Maslo, sladkor in pasionkin sok ali 'kašo' zmešamo in dodamo rumenjak, moko, sol in kokos, dobro premešamo. Testo zavijemo v prezorno folijo in ga damo za 15 minut v hladilnik.
2. Pečico nastavimo na 190°C. Pekač obložimo s peki papirjem.
3. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo med dvema peki papirjema - namesto da desko posipamo z moko.(Jaz sem testo sploščila z roko, saj se ga ni dalo razvaljati, ker se je drobilo.) Z modelčkom naredimo angelčke(cca.7cm) ter jih zložimo na pekač prekrit s peki papirjem. Med njimi naj bo vsaj 1,5 cm razmika.
4. Pečemo 10-15 minut. Ko so pečeni jih na pekaču pustimo še 5-10 minut. Postavimo jih na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.
5. Ko so popolnoma ohlajeni zmešamo sok in sladkor v prahu, dokler se glazura ne maže lepo po piškotih - ne sme biti prehosta ali pretekoča. Pomažemo po piškotih in še preden se strdi, čeznje potresemo kroglice oz. pripravljeno dekoracijo, če imamo barve pa počakamo, da se glazura povsem strdi - kar traja zelo dolgo - več ur!!! Ko je glazura trda jih zložimo v škatlo.