Domov Forum Blog Album Skupine Slovar Nove objave Najdi Registracija Najdi Nove objave Označi forume kot prebrane
Nazaj   Forum Lepa.si > Forumi > Naslovnica

Odgovori

Orodja teme Načini prikaza

Staro 21-12-09   #1
Sachy

Sachy avatar

Pridružen dne: May 2007
Objave: 8,987
Sachy Je lahko ponosen(a) naseSachy Je lahko ponosen(a) naseSachy Je lahko ponosen(a) naseSachy Je lahko ponosen(a) naseSachy Je lahko ponosen(a) naseSachy Je lahko ponosen(a) naseSachy Je lahko ponosen(a) naseSachy Je lahko ponosen(a) naseSachy Je lahko ponosen(a) nase
Blogi: 1
Razpoloženje
Pošlji sporočilo po MSN Sachy
Osnovni Božični angelčki (Weihnachtsengel)

Klikni na sliko za prikaz v polni velikosti.
Za 20 - 30 kosov potrebujemo:
- 225 g mehkega masla
- 140 g belega sladkorja
- 1 rumenjak, žvrkljan
- 280 g moke
- 2 jedilni žlici pasionkinega soka ali pasirane pasionke (ni nujno)
- sol
- 50 g kokosove moke

Glazura:
- 175 g sladkorja v prahu(jaz sem rabila manj)
- 1,5 žlice pasionkinega soka, lahko tudi pomarančni ali limonin (sveže izstisnjen)
- dekoracija po želji

1. Maslo, sladkor in pasionkin sok ali 'kašo' zmešamo in dodamo rumenjak, moko, sol in kokos, dobro premešamo. Testo zavijemo v prezorno folijo in ga damo za 15 minut v hladilnik.
2. Pečico nastavimo na 190°C. Pekač obložimo s peki papirjem.
3. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo med dvema peki papirjema - namesto da desko posipamo z moko.(Jaz sem testo sploščila z roko, saj se ga ni dalo razvaljati, ker se je drobilo.) Z modelčkom naredimo angelčke(cca.7cm) ter jih zložimo na pekač prekrit s peki papirjem. Med njimi naj bo vsaj 1,5 cm razmika.
4. Pečemo 10-15 minut. Ko so pečeni jih na pekaču pustimo še 5-10 minut. Postavimo jih na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo.
5. Ko so popolnoma ohlajeni zmešamo sok in sladkor v prahu, dokler se glazura ne maže lepo po piškotih - ne sme biti prehosta ali pretekoča. Pomažemo po piškotih in še preden se strdi, čeznje potresemo kroglice oz. pripravljeno dekoracijo, če imamo barve pa počakamo, da se glazura povsem strdi - kar traja zelo dolgo - več ur!!! Ko je glazura trda jih zložimo v škatlo.

2 od 2 uporabnikov je ocenilo to objavo pozitivno.
Odgovori

Orodja teme
Načini prikaza

Pravila objavljanja